Tarieven

De hieronder genoemde tarieven breng ik in rekening voor mediationgesprekken. De tarieven voor mijn overige diensten zijn op basis van maatwerk en afhankelijk van de aard en omvang van de opdracht.

Een mediation duurt gemiddeld tussen de 5 tot 10 uur verdeeld over 3 tot 5 gesprekken.

Pakket

Ik geloof in duidelijkheid zonder verrassingen achteraf en bied daarom een pakket aan waar alle kosten voor de mediation zijn inbegrepen. De kosten voor dit pakket bedragen € 1.500,- (incl. btw).

Het pakket bestaat uit:

  • drie gesprekken van circa 1,5 uur per gesprek*;
  • neutrale locatie in Heiloo**;
  • voorbereidingstijd;
  • opstellen mediationovereenkomst;
  • opstellen vaststellingsovereenkomst;
  • locatie-, reis-, en kantoorkosten.

Aanvullende opties:
* Drie gesprekken zijn doorgaans voldoende. Is een extra gesprek nodig, dan bedragen de kosten per extra gesprek € 300,- (incl. btw).
** Als partijen een andere locatie wensen, is dit uiteraard akkoord. Mogelijk zijn hier wel extra kosten aan verbonden.

Meer dan twee partijen?
Betreft het een mediation met meer dan twee partijen, dan kan het raadzaam zijn om een gesprek met twee mediators te voeren. Indien partijen kiezen voor een gesprek met twee mediators, zullen hier extra kosten aan verbonden zijn. Vooraf ontvangt u hier een offerte voor.

Uurtarief

Uiteraard is het ook mogelijk om per uur te rekenen indien gewenst.
Mijn uurtarief bedraagt € 150,- (€ 75,- per partij) exclusief 21% BTW. In dit bedrag zijn de kantoorkosten verwerkt. Vaak worden de kosten evenredig door partijen verdeeld, maar u kunt uiteraard ook andere afspraken maken over de kostenverdeling.
Ik breng € 0,19 per gereden kilometer in rekening. Indien de reistijd voor de mediator meer dan een half uur bedraagt, breng ik hiervoor een bedrag van € 65,- per uur in rekening. Reistijden korter dan een half uur worden niet doorberekend.
De kosten voor mediation zijn niet afhankelijk van het bereiken van een oplossing.

Raad voor Rechtsbijstand

Iedereen in Nederland die een mediator nodig heeft, maar dit niet kan betalen (bijvoorbeeld vanwege een laag inkomen en geen- of weinig spaargeld) heeft recht op een bijdrage in de kosten. Dit is geregeld in de Wet op de rechtsbijstand en heet een toevoeging. Nadere informatie kunt u vinden op de site van de Raad voor Rechtsbijstand.

Mocht u in aanmerking komen voor een toevoeging, dan kan ik deze voor u aanvragen.

Rechtbank

Indien u bent doorverwezen door de rechtbank, hanteer ik een instaptarief van € 75,00 (excl. 21% BTW) per partij (met een maximum van 2 uur). Daarna geldt het normale uurtarief van de mediator.

Logo mediation federatie Logo Vereniging Mediators Overheid Logo mediation keurmerk
;